رد شدن به محتوای اصلی

دومین رایزن زن جمهوری اسلامی برای رایزنی در فنلاند پیشنهاد شد

"پروین فرشچی" که به مدت پنج سال مسئولیت معاونت بخش دریایی در سازمان محیط زیست را بر عهده داشته است، به عنوان رایزن تازه ی جمهوری اسلامی در "فنلاند" پیشنهاد شده است. پروین فرشچی در گفتگویی با خبرگزاری حکومتی "ایسنا"، این موضوع را تایید کرد.


وی همچنین شایعاتی مبنی بر "دو تابعیتی" بودن خود که در برخی رسانه های رژیم منتشر شده بود را رد کرد.

در صورت نهایی شدن انتخاب پروین فرشچی به عنوان رایزن تازه ی ولایت فقیه در فنلاند، او دومین رایزن زن ایران در حکومت اسلامی خواهد شد. نخستین رایزن زن ایران در برون از کشور در حکومت اسلامی، "مرضیه افخم" است که از سال ۹۴ مسئولیت رایزنی جمهوری اسلامی در "مالزی" را بر عهده گرفته است.


"مهرانگیز دولتشاهی" نخستین رایزن زن تاریخ ایران
مهرانگیز دولتشاهی کنشگر حقوق زنان، دیپلمات ایرانی و نماینده ی سه دوره مجلس شورای ملی ایران، نخستین زن ایرانی بود که توانست در تاریخ معاصر ایران به جایگاه رایزنی نایل شود. مهرانگیز دولتشاهی خواهر زاده ی "صادق هدایت"، دختر "محمد علی میرزا شکوه الدوله" وزیر پست و تلگراف و تلفن و خواهر "مهین دولتشاهی" همسر "مظفر فیروز" وزیر کار در کابینه ی "احمد قوام" بود.

مهرانگیز دولتشاهی که تحصیلات دانشگاهی خود را در آلمان گزراند و موفق به کسب مدرک دکترا در رشته ی علوم اجتماعی شد، بخش عمده‌ ای از عمر خود را صرف بهبود امور زنان ایرانی کرد. وی در سال ۱۳۲۵ فرار خورشیدی، در سازمان خدمات اجتماعی و انجمن پشتیبانی از زندانیان، مشغول به کار شد. وی پیش از سفر کاری به "دانمارک"، "جمعیت راه نو" را بنیان گزاشت که در جهت احقاق حقوق زنان ایرانی فعالیت می‌ کرد. او برای اینکه به دستگاه دین فروشی آخوندی آن زمان نشان دهد که فعالیت این جمعیت در جهت بی بند و باری زنان جامعه نیست، با تنی چند از آخوندهای سرشناس زمان از جمله "آیت‌ الله بروجردی" و "عمام موسا صدر" دیدارهایی داشت.

مهرانگیز دولتشاهی یکی از مبتکران "قانون حمایت خانواده بود" که حق طلاق را برای زنان به رسمیت شناخت و اختیار همسر دوم از سوی مرد را منوط به اجازه ی همسر نخست کرد. مهرانگیز دولتشاهی که مدافع برابری حقوق زن و مرد بود،  برای پیشرفت اجتماعی و فردی زنان تلاش بسیار کرد. از جمله، فعالیت بسیاری برای سواد آموزی زنان در جنوب شهر تهران انجام داد و در چارچوب برنامه های انجمن جمعیت راه نو، نخستین نمایشگاه بین المللی "فعالیت زن" را با شرکت ۳۰ کشور آسیایی و اروپایی در ایران ترتیب داد. او همچنین سه دوره به عنوان نماینده ی مردم کرمانشاه در مجلس شورای ملی حضور داشت. از جمله فعالیت های بین المللی او، باید از نیابت ریاست شورای بین المللی زنان یاد کرد.



رایزن سیاسی ایران در دانمارک
مهرانگیز دولتشاهی پس از ۱۲ سال نمایندگی مجلس شورای ملی ایران، در سال ۱۳۵۴ از سوی دولت شاهنشاهی به جایگاه رایزنی ایران در دانمارک منصوب گردید. خدمات این بانوی رایزن ایرانی، در دانمارک چنان مورد ستایش قرار گرفت که ملکه "مارگارت" دانمارک، به دنبال خداحافظی غم انگیزی با او در بحبوبه ی شورش شوم اسلامی، بالاترین درجه از نشان افتخار "صلیب بزرگ دانبرو" که به ندرت به یک رایزن داده می شود را به وی بخشید.

مهرانگیز دولتشاهی و ملکه مارگرت دانمارک

روز چارشنبه ۲۷ اُم دی ماه ۱۳۵۷ برابر با ۱۷ اُم ژانویه ی ۱۹۷۹، رادیوی دشمن آیت الله بی بی سی اعلام نمود که "هموندان هیئت نمایندگی ایران در ملل متحد، ضمن ابراز همبستگی با انقلاب (شورش) مردم ایران، اعلام داشته اند که از این پس دیگر "اشرف پهلوی" را به عنوان فرنشین هیئت نمایندگی ایران در ملل متحد، به رسمیت نمی شناسند".

ساعاتی پس از آن نیز، رادیو تهران نام ۸ تن از رایزنان دولت قانونی ایران را خواند که به دستور "احمد میرفندرسکی" وزیر خارجه ی دولت "شاهپور بختیار"، به دلیل آنچه که "مغایرت انتصاب آنها با ضوابط وزارت خارجه" اعلام شد، از جایگاه خود برکنار شدند. این رایزنان عبارت بودند از "اردشیر زاهدی" رایزن در آمریکا، "پرویز راجی" رایزن در انگل ستان، "فریدون هویدا" رایزن در ملل متحد، "پرویز عدل" رایزن در برزیل، "مهرانگیز دولتشاهی" رایزن در دانمارک، "علی معتضد" رایزن در سوریه، "شاهپور بهرامی" رایزن در فرانسه و "شجاع الدین شفا" رایزن در ایتالیا.


با این که این رایزنان از سوی وزارت خارجه ی وقت به ایران فرا خوانده شده بودند، اما با توجه به شرایط بحرانی کشور و از بیم جان، هیچ کدام به ایران بازنگشتند و کمتر از یک ماه پس از آن، حکومت شاهنشاهی مشروطه ی ایران سرنگون شد. مهرانگیز دولتشاهی پس از آن، به مدت ۳۰ سال و تا زمان درگزشتش، در فرانسه اقامت گزید.


مهر انگیز دولتشاهی در سال ۱۳۸۱ کتابی به نام "جامعه، دولت و جنبش زنان ایران" نوشت که یکی از اسناد مهم تاریخ فعالیت زنان ایران در جهت برابری و پیشرفت است. مهرانگیز دولتشاهی تا پیش از آنکه در چنگال بیماری گرفتار شود، کنجکاوی و آویژه ی خود به تحولات ایران را حفظ کرده بود و فعالیت زنان این کشور را با اشتیاق دنبال می کرد.

"انتشارات بنیاد مطالعات ایران"، در کتابی که منتشر کرده است به مرور یک عمر فعالیت و خاطرات سیاسی و اجتماعی این نخستین رایزن زن ایرانی نشسته است. مهرانگیز دولتشاهی در روز ۱۱ اُم اکتبر ۲۰۰۸ در سن ۹۱ سالگی در پاریس چشم از جهان فرو بست.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

بس که این ملت خر است

مملکت در دست مشتی خائن غارتگر است بس که این ملت خر است حال روشنفکر بیچاره ز بد هم بد تر است بس که این ملت خر است مغزها له شد به زیر سم ملایان قم وای در عصر اتم صحبت عمامه و تسبیح و ریش و منبر است بس که این ملت خر است هر که حرفی زد ز آزادی دهانش دوختند جان ما را سوختند حرف حق این روز ها گویی گناه منکر است بس که این ملت خر است مملکت افسوس برگشته به صد ها سال پیش حرف عمامه است و ریش گوز من بر ریش هر چه شیخ در هر کشور است بس که این ملت خر است خاک شهر قم گمان داری بشر می پرورد تخم خر میپرورد زانکه هر سو شیخکی بر منبری در عرعر است بس که این ملت خر است ما که می دانیم حال شیخ ها در حجره ها وای بر احوال ما کز تف هم درسها ماتحتشان دائم تر است بس که این ملت خر است شیخ ریقویی که دائم بود دنبال لوات در پی فور و بساط با فلان پاره اش امروز یک شیر نر است بس که این ملت خر است وانکه خیک گنده اش پر بود دائم از عرق چونکه برگشته ورق پیش چشم ملت اکنون بهتر از پیغمبر است بس که این ملت خر است معده هر شیخ چون پ

اسناد شرارت و آدم فروشی محسن مخملباف

" محسن مخملباف " که در سال ۱۳۵۳ به همراه دو نفر دیگر، اقدام به  یورش تروریستی  با چاقو به پاسبان خیابان ایران (مرحوم شامبیاتی) می کنند، در درگیری با وی مجروح و دستگیر می شود. اینک مستندات پرونده ی مخملباف را به نقل از گزارش ساواک و نیز گزارش روزنامه ی اطلاعات در اختیار همگان می گزاریم. همچنین گواهی نزدیکان و قربانیان وی مبنی بر همکاریش با آدمخوار رژیم لاجوردی (فرنشین وقت زندان اوین)، در دستگیری و پرونده سازی برای مخالفان جمهوری اسلامی را نیز مورد بررسی قرار می دهیم. گزارش ساواک از دستگیری محسن مخملباف سازمان اطلاعات و امنيت كشور س. ا. و. ا. ک خيلی محرمانه گزارش بازجویی مشخصات متهم "محسن" فرزند "حسين"، شهرت مخملباف، شماره ی شناسنامه ۶۱۴۴۸ تهران، متولد ۱۳۳۶ تهران، شغل كارگر بازار (پسته ‌فروشی) مغازه ی لطفعليان، سرای پايدار، محل سكونت: تهران خيابان صفاری، كوچه ی يخچال، نبش كوچه، بالای لبنياتی، منزل اجاره‌ ای، مجرد، ميزان تحصيلات سوم متوسطه، دين اسلام، مذهب شيعه اثنا عشری، تابعيت دولت شاهنشاهي ايران، فاقد سابقه ی اتهامی و كيفری از نظر ضد امنيتی م

رونمایی از کس کش اعظم و وروره جادوی پاسدار قالیباف

چندی است که ویدیو کلیپ هایی از فردی منتشر می شود که دقیقن حرف دل رنج دیدگان و مردم ستم دیده ی ایران را می زند. او نقابی بر چهره زده است تا ماهیت درنده ی گرگش را پنهان سازد. "سید محید حسینی" از توله حرامزادگان الله پرست تازی باقی مانده از یورش الله پرستان عرب نخستین به کشورمان می باشد که هم اکنون با داغ اسلام اهریمنی بر دل و پیشانی دعاگوی خویش، سالیان سال است که مشاور مطبوعاتی و رسانه ای پاسدار "قالیباف" در شهرداری رژیم در تهران می باشد. فردی که سیل ارقام نجومی رد و بدل شده ی شهرداری و بده بستان ها و البته رانت خواری شخصی خودش از این موهبت سفره ی نکبت جمهوری اسلامی را دیده و هم از آن خوان پربرکت خمینی حرامزاده، بسیار نوشیده و چشیده. وی در یکی از ویدیو کلیپ هایی که از وی منتشر شده است، با حساب بر روی ساده لوحی مخاطبان خود در سیستان و بلوچستان، از احساسات انسانی آنها سو استفاده کرده و خود را در حالی هم آوا و همراه آنان و شریک درد و رنج و فقرشان جا می زند که تو گویی وی در همه ی این چهل سال عمر نکبتی که از ولایت فقیه گرفته، نه تنها روحش هم از فقر دهشتناک و فاحش د