به نوشته ی روزنامه ی اکسپرسن چاپ استکهلم، "امیر حسین امیری" ۲۱ ساله، که در روز ۱۴ اکتبر گزشته یک زن ۸۹ ساله را در یک اتاق زباله در روستای نورشو در شمال سوئد به قتل رسانده و پول همراه او را به سرقت برده بود، از سوی دادگاه بدوی این شهر به ۱۴ سال زندان و اخراج مادام العمر از سوئد محکوم شد.
غروب روز شنبه ۱۴ اکتبر گزشته، همسایه ها جسد بی جان "هلیا استنمارک" ۸۹ ساله را در اتاق زباله ای در روستای نورشو در استان وستربوتن از شمالی ترین نقاط سوئد کشف کردند.
در گزارش پلیس قانونی درج شده است که هلیا به وسیله ی یک چیز تیز و برنده بارها از ناحیه ی سر، پا، شکم و قفسه ی سینه مورد ضربه قرار گرفته است. بر اساس گزارش پزشکی قانونی، ضربه وارد شده به قفسه ی سینه ی هلیا، عامل اصلی مرگ وی بوده است. پلیس "وستربوتن"، به خاطر شقاوت و بیرحمی نادری که در این قتل مورد استفاده قرار گرفته بود، بررسی های گسترده ای را در رابطه با آن آغاز نمود که در همان شب منجر به شناسایی و دستگیری مزاحم افغان، امیر حسین امیری ۲۱ ساله شد.
اثبات وجود خون هلیا بر روی جوراب متهم از سوی پلیس
پلیس با کمک آزمایش دی ان ای، وجود خون هلیا ۸۹ ساله را بر روی جوراب امیر حسین امیری ثابت کرد. این کشف پلیس مهم ترین مدرک دادستان پرونده ی خانم "پترا لوندبری" برای محکوم کردن قاتل بود.
روزنامه ی اکسپرسن می نویسد که امیر حسین امیری پس از بیش از یک ماه بازداشت در بازداشتگاه پلیس در بازجویی خود از جمله گفته است:
"۴۰ روز در اینجا بازداشت بوده ام، اما اگر ۴۰ سال دیگر هم در بازداشت بمانم اقرار نخواهم کرد".
در صورت جلسه ی بازجویی پلیس آمده است که مسئول بازجویی از وی خواسته است که "صادقانه حقیقت را بیان کند". پاسخ امیر حسین امیری این بود که او "صد درصد صادق است" !! اما امیر حسین امیری هم زمان قادر نبود توضیح دهد که خون هلیا ۸۹ ساله، چگونه بر روی جوراب او پیدا شده است.
پس از پایان نشست های دادگاه، امیر حسین امیری مورد یک معاینه ی تندرستی روانی در نزد پزشکی قانونی قرار گرفت که تایید کرد او دچار بیماری روانی خاصی نیست.
بی پولی، انگیزه ی قتل هلیا ۸۹ ساله
بررسی های پلیس، انگیزه ی این قتل را تنگنای اقتصادی امیر حسین امیری عنوان کرده است. امیر حسین امیری زمان کوتاهی پیش از ارتکاب به قتل، به دفتر خدمات اجتماعی کمون نورشو مراجعه و تقاضای کمک های مالی بیشتری کرده بود. وی تهدید کرده بود که در صورت پرداخت نشدن پول، دست به خودکشی خواهد زد.
ریز تراکنش حساب بانکی امیر حسین امیری نشان می دهد که وی پس از انجام واپسین خرید در روز ۱۳ اکتبر (روز پیش از قتل) ۱۲ کرون در حساب خود باقی داشته است. وی همچنین به خاطر ۱۵۰۰۰ کرون قرض از سوی اداره ی اجراییات (کرونوفوگد) تحت پیگرد بوده است.
روز سه شنبه ۲۷ مارچ رای دادگاه بدوی شلفتئو در رابطه با این قتل صادر شد. امیر حسین امیری به ۱۴ سال زندان و اخراج مادام العمر از سوئد محکوم شد. دادگاه به خاطر اینکه قاتل در زمان ارتکاب به قتل زیر ۲۱ سال بوده است، از صدور حکم حبس ابد برای وی خودداری ورزید.
امیر حسین امیری حدود شش سال پیش به عنوان پناهنده به سوئد آمده و به عنوان ۱۵ ساله به ثبت رسید. مادر و دو خواهر / برادر کوچک تر او در تهران به سر می برند. امیر حسین امیری دارای یک همسر باردار در ایران نیز هست که قرار بود به سوئد نقل مکان کند. او برای همسرش در ایران به طور مرتب پول می فرستاد. حکم اخراج وی اما به سرزمینش افغانستان صورت می گیرد.
نظرات