دودمانهای پادشاهی ایران از آغاز
تاریخ نویسان غربی همیشه کوشش کرده اند تا با زور نیرنگ و دروغ تاریخ ایران را از زمان هخامنشیان مستند و قابل قبول نشان دهند و تاریخ پیش از هخامنشیان را افسانه و اساطیر نشان دهند . آنها حتی تاریخ پر افتخار مادها را هم زیر دنیائی از پرسش برده اند.
با کمی پژوهش میبینیم که تاریخ باستان ایران پس از شاهنشاهی ساسانی روشن بوده و بزرگانی چون حمزه اصفهانی, ابوریحان بیرونی , جریر طبری , حمدالله مستوفی و دیگر دانشمندان علم تاریخ , آنرا میدانسته اند .
بنا بر نوشته های اوستا و کتابهای تاریخ ایرانی , نخستین دودمان (سلسله) پادشاهان ایرانی , پیشدادیان بوده اند.
ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه مینویسد :
اما لقبهای خاصه پیش از اسلام جز به ایرانیان بر کسی دیگر اطلاق نمی شد و بخش اول این لقبها سه قسم تقسیم میشود .
نخست پیشدادی است و آنان کسانی بودند که همه زمین را مالک شدند و شهرهائی بپا نمودند و معادن را استخراج کردند و اصول صنعت ها را نیز بدست آوردند و در دوره فرمانروائی خود روی زمین عدل و داد نمودند و آنچنان که خدای تعالی سزاوار عبادت بود او را پرستیدند .
(آثار الباقیه برگ 144 )
پیشداد از دو واژه پیش و داد ساخته شده و بمعنی , نخستین داد ( قانون ) آورنده میباشد , این واژه در اوستا , پّرّذاتّ PARAZATA میباشد .
پادشاهان پیشدادی میان ایرانیان وهندوان مشترک بوده و نام برخی از این پادشاهان چنانکه در اوستا یاد شده , در کتاب مقدس هندوان " ودا ها " و کتاب رزمی هندوان " مهابراتا " نیز بهمانگونه است
(یشتها 2 استاد پور داود برگ212) .
کیومرس (گرشاه) .
در شاهنامه فردوسی نخستین پادشاه این دودمان (سلسله) کیومرث است ولی در اوستا , کیومرث نخستین انسان و هوشنگ نخستین پادشاه است , در یسنا - ها 26 بند 10 نوشته شده که کیومرث نخستین انسان است
(یسنا جلد اول دانشگاه تهران برگ 228) .
فردوسی بزرک در شاهنامه گوید :
پژوهنده نامه باستان
که از پهلوانی زند داستان
چنین گفت کائین تخت و کلاه
کیومرث آورده کو بود شاه
واژه کیو مرس واژه ایست ایرانی و بمعنی " مردم – انسان " این واژه در اوستا " گیه مّرِتن " GAIIA MARTAN میباشد:, بلعمی , حمزه اصفهانی و ابوریحان ,کیومرث را گرشاه نیز خوانده اند بمعنی پادشاه کوه .
در کتاب دینی , بن دهش , در باره کیومرث و آفرینش آدم (انسان ) چنین نوشته شده :
کیومرث نخستین بشر را اهورامزدا بیافرید , او بمدت سی سال تنها در کوهساران بسر برد , در هنگام مرگ از کمر(صلب) او نطفه ای خارج شده بوسیله اشعه خورشید تصفیه گردیده و در جوف خاک محفوظ بماند , پس از چهل سال از آن نطفه گیاهی بشکل دو ساقه ریباس بهم پیچیده , در مهر ماه و مهر روز (هنگام جشن مهرکان) از زمین بروئیدند , پس از آن شکل گیاهی , بصورت دو انسان تبدیل یافتند که در قامت و چهره شبیه یکدیگر بودند , یکی نر بنام مشیه و دیگری ماده بنام مشیانه , پس از پنجاه سال آن دو با همدیگر ازدواج نمودند.
(یشتها جلد دوم دانشگاه تهران برگ 45)
بر این اساس کیو مرث نخستین انسان و هوشنگ نخستین شاه پیشدادی هستند .
هوشنگ شاه پیشدادی (بوم شاه )
بنا به نوشته های کتاب بندهش و تاریخ نویسان بزرگ ایرانی(جریر طبری ,حمزه اصفهانی,ابوریحان بیرونی ) , هوشنگ پسر فرواک پسر سیامک پسر مشیه پسر کیومرث بود . فردوسی درشاهنامه او را نوه کیومرث میخواند .
در اوستا هر جا که از هوشنگ نام برده شده او را با صفت پّرّذاتّ (پیشداد) خوانده اند و حمزه اصفهانی و حمدالله مستوفی او را بوم شاه نیز مینامد
( تاریخ گزیده برگ 76 ) .
بر اساس جدول اول ابوریحان در آثار الباقیه و نوشته بندهش آغاز پادشاهی هوشنگ شاه در سال 213 از کیو مرث بوده است (آثارالباقیه برگ 145) .
در نوشته من ,, نگاهی به تاریخ ایران – بخش دوم ,, به نشانی http://www.facebook.com/photo.php?pid=31
گفتیم که کیومرس در اول هزاره هفتم(ترازو)از هزاره های ایرانی بوده و بنا براین زمان آغاز پادشاهی هوشنگ شاه 4512 سال پیش از میلاد و یا 6523 سال پیش بوده است .
مدت پادشاهی هوشنگ شاه 40 سال بوده و او بوده که آتش را کشف کرده و بهمین مناسبت جشن سده را بنیاد نهاده ,آهن را از سنگ بیرون کشده و چند آتشکده ایجاد کرده.
. در بند 28 از فصل 15 کتاب بندهش گفته شده که ایرانیان از نژاد هوشنگ میباشند
(یشتها 1 – برگ 178)
تهمورث (دیو بند)
به نوشته آثار الباقیه تهمورث فرزند ویجهان (ویونگهان) پسر اینکهذ پسر هوشنگ میباشد .
تهمورث به معنی دلیر است و به او "زیناوند" به معنی دارنده سلاح و زین نیز میگفته اند . ابوریحان مدت پادشاهی او را 30 سال مینویسد .
. در آثار الباقیه , تاریخ طبری , مروج الذهب مسعودی و تاریخ کزیده مستوفی , آمده است که در زمان تهمورث بودا در هند ظهور کرد. او بر دیوان مازندران غلبه کرد، و دیوان در برابر امان گرفتن به او سواد خواندن و نوشتن آموختند.
آغاز پادشاهی تهمورث 4472 سال پیش از میلاد میباشد و این نکته مهم است که نوشته های یافت شده در جیرفت که قدیمترین نوشته های انسانی دانسته شده اند و آنها را متعلق به تمدن آرته میدانند تقریبا" به همین زمان تعلق دارند .
جـم - یّمّ Yama
(جمشید)
در گاتها ( یسنا – 32 بند 8 )
جم پسر ویونگهان ( ویوّنگهوت )
VIUANGHUAT است .
در اوستا واژه یّمّ بمعنای توامان و همزاد است .
صفت دیگر جمشید در اوستا
سریرّ srira بمعنی زیباست ,
تاریخ پادشاهی جم دارای نکاتی است بسیار مهم . توفان برفی در زمان او رویداده و اوست که با راهنمائی اهورامزدا تمدن انسانی را با ساختن پناهگاهی بنام " ور جمشید کرد " از نابودی نجات میدهد .
پاینده ایران
آرین یوشی
نظرات